SOFA Open 2021 BASKET

Draga omladino, veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo da i ove godine učestvujete na SOFA OPEN turniru u Beogradu. Peta godinu za redom okupićemo veliki broj učesnika iz pet gradova Srbije. Takmičari će imati priliku da pokažu spretnost, timski duh i umeće u svojim omiljenim sportovim, ali i da se druže, zabave i odlično provedu.

LOKACIJA:

Sklop centralnih terena na Adi Ciganliji

OPŠTE INFORMACIJE:

Turnir u košarci organizuje se u muškoj kategoriji. Na turniru će učestvovati 24 ekipa podeljenih u 4 grupe po 6 ekipa. Svaka ekipa se sastoji od 4 člana (3+1).
Ukoliko se učesnici osećaju malaksalo, imaju pivisenu temperaturu, kijavicu, kasalj ili neki drugi simptom koji ukazuje na COVID-19 da se radi svog zdravlja i zdravlja drugih ne pojavljuju na turniru. Kao i da poštuju mere fizičke distance. *Moguće su izmene zbog broja prijavljenih ekipa

PRAVILA:

Basket se igra po utvrđenim međunarodnim FIBA pravilima za basket 3x3. Utakmica se završava 10 minuta nakon njenog početka ili kada jedna ekipa postigne 21 poen, zavisno šta prvo nastupi. Vreme u toku utakmice se zaustavlja samo tokom poslednjeg minuta.

SISTEM TAKMIČENJA:
GRUPNA FAZA:

Grupna faza se igra po sistemu svako sa svakim. Nakon grupne faze, u nastavak takmičenja (nokaut fazu) prolaze 4 prvoplasirane ekipe iz svake grupe i dobijaju protivnike na osnovu pozicije u grupi. Nokaut faza se igra u kup sistemu.

Ako dve ili više ekipa imaju isti skor u grunoj fazi, o poziciji u grupi odlučivaće međusobni skor. Sledeći parametri su koš razlika i broj postignutih poena.

TAKMIČENJE U ŠUTIRANJU TROJKI:

Pravo učešća u takmičenju ima samo jedan igrač iz svake ekipe.

Svaki takmičar šutira po 3 trojke sa 5 utvrđenih pozicija u intervalu od jednog minuta.

5 najbolje rangiranih igrača će obezbediti prolaz u finale.

Ostali sportovi