Basket šampioni

SOFA Open 2018 STONI TENIS

Draga omladino, veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo da i ove godine učestvujete na SOFA OPEN turniru u Beogradu. Četvrtu godinu za redom okupićemo preko 500 učesnika iz pet gradova Srbije. Takmičari će imati priliku da pokažu spretnost, timski duh i umeće u svojim omiljenim sportovim, ali i da se druže, zabave i odlično provedu.

LOKACIJA:

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Kneza Višeslava 72, Beograd.

OPŠTE INFORMACIJE:

Stoni tenis-Takmičenja će se održavati i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Broj takmičara biće 32 muškaraca i 16 devojaka. Takmičari će biti raspoređeni u 8 grupa po 4 takmičara. Takmičarke će biti raspoređene u 4 grupe po 4 takmičarki

Satnicu utakmica dobijate na samom turniru prilikom registracije.

PRAVILA:

Svaki takmičar/takmičarka će odigrati meč sa svakim članom/članicom svoje grupe. Svaka pobeda donosi 1 bod, a poraz 0. Prolaz u narednu fazu ostvariće po 2 najbolje rangirana u grupi, a ostatak turnira odigraće se u kup sistemu. Mečevi će se igrati do 3 dobijena seta, a pobednik seta je onaj takmičar koji prvi osvoji 11 poena (u slučaju da je rezulat 10:10, igra se na razliku). Servis se menja na svaka 2 poena, osim u situaciji kada se igra na razliku kada se menja posle jednog poena.

SISTEM TAKMIČENJA:
Kalkulacije:

U slučaju da dva igrača ima isti skor tj. odnos pobeda/poraz (broj bodova), odlučuje međusobni skor.

U slučaju da više igrača ima isti skor tj. odnos pobeda/poraz (broj bodova), kalkulacija je sledeća:

Gleda se razlika osvojenih i izgubljenih setova tj. količnik (onaj ko ima pozitivan količnik prolazi dalje. U slučaju da od trojice kandidata, dvojica imaju jednak pozitivan količnik , gleda se skor u duelu između dva kandidata)

U slučaju da je količnik isti, gleda se ukupan broj poena u svim dotadašnjim mečevima (onaj ko je osvojio najviše broj poena u zbiru dotadašnjih utakmica prolazi dalje. U slučaju da od trojice kandidata, dvojica imaju jednak zbir poena, gleda se skor u duelu između dva kandidata)

U slučaju da nijedan od navedenih mogućnosti nije moguće sprovesti, pristupa se žrebu gde moraju biti prisutni kandidati i koordnitor aktivnosti.

Ostali sportovi