SOFA Open 2021 TRČANJE SA ŠTAFETOM

Draga omladino, veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo da i ove godine učestvujete na SOFA OPEN turniru u Beogradu. Peta godinu za redom okupićemo veliki broj učesnika iz šest gradova Srbije. Takmičari će imati priliku da pokažu spretnost, timski duh i umeće u svojim omiljenim sportovim, ali i da se druže, zabave i odlično provedu.

LOKACIJA:

Sklop centralnih terena na Adi Ciganliji, Beograd.

OPŠTE INFORMACIJE:

Takmičenje se organizuje u muškoj i/ili ženskoj i/ili mešovitoj kategoriji od 14 ekipa po 4 člana. Svaki tim broji 4 člana. Pol članova unutar ekipe nije striktno određen. .
Ukoliko se učesnici osećaju malaksalo, imaju pivisenu temperaturu, kijavicu, kasalj ili neki drugi simptom koji ukazuje na COVID-19 da se radi svog zdravlja i zdravlja drugih ne pojavljuju na turniru. Kao i da poštuju mere fizičke distance.
*Moguće su izmene zbog broja prijavljenih ekipa.
Strogo je zabranjena zamena igrača sa spiska prijavljenih bez znanja koordinatora sporta.

PRAVILA TAKMIČENJA:

Svaki član tima treba da savlada stazu dužine 2km (ukupno krug oko Ade Ciganlije) za što kraće vreme kako bi, nakon sabiranja, ceo tim imao što bolje prolazno vreme. Od tačke START do tačke CILJ takmičari će imati 3 checkpoint-a na kojima ih čeka po jedan član tima koji preuzima štafetu. Štafetu nosi svaki takmičar i ona se mora predati na mestu predviđenom za to. Sva odgovornost za ispravnu predaju štafete je na tamičaru koji štafetu predaje, jer on mora štafetu dati tačno u otvorenu šaku svojoj izmeni, i da je ne pušta dok je izmena čvrsto ne prihvatit. Prva i treća izmena štafetu treba da nose u desnoj ruci, a druga i četvrta u levoj. Ekipa čijem članu ispadne štafeta ili se ne preda na odgovarajućem mestu, može biti diskvalifikovana.

SUDIJE:

Mečeve vode dvojica sudija i zapisničari, po potrebi volonteri u zavisnosti organizovanosti sudija.

SISTEM TAKMIČENJA:
GRUPNA FAZA:

10 ekipa biće podeljeno u 2 grupe po 5 ekipe. Igraju se utakmice u grupama po principu svako sa svakim.

NOKAUT FAZA:

U polufinale prolaze dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe. Prvi par je prvoplasirana ekipa iz prve grupe i drugoplasirana iz druge grupe, drugi par drugoplasirana ekipa iz prve grupe i prvolasirana iz druge grupe. Pored polufinala i finala igraće se i utakmica za treće mesto.

Ostali sportovi