SOFA Open 2020 ODBOJKA

Draga omladino, veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo da i ove godine učestvujete na SOFA OPEN turniru u Beogradu. Peta godinu za redom okupićemo veliki broj učesnika iz šest gradova Srbije. Takmičari će imati priliku da pokažu spretnost, timski duh i umeće u svojim omiljenim sportovim, ali i da se druže, zabave i odlično provedu.

LOKACIJA:

Sklop centralnih terena na Adi Ciganliji, Beograd.

OPŠTE INFORMACIJE:

Turnir u odbojci organizuje se u muškoj i ženskoj kategoriji od 15 muških i 15 ženskih ekipa. Svaki tim broji 6 igrača na terenu + jedna izmena, ukupno 7 igrača po ekipi.
Ukoliko se učesnici osećaju malaksalo, imaju pivisenu temperaturu, kijavicu, kasalj ili neki drugi simptom koji ukazuje na COVID-19 da se radi svog zdravlja i zdravlja drugih ne pojavljuju na turniru. Kao i da poštuju mere fizičke distance.
*Moguće su izmene

PRAVILA:

Grupna faza igra se na dva dobijena seta do 15. U slučaju rezultata 1-1, igra se treći set do 10. Utakmice četvrtfinala, polufinala, finale i utakmica za treće mesto igraju se na dva dobijena seta do 21. U slučaju nerešenog rezultata, igra se treći set do 15.

SUDIJE:

Mečeve vode dvojica sudija i zapisničari, po potrebi volonteri u zavisnosti organizovanosti sudija.

SISTEM TAKMIČENJA:
GRUPNA FAZA:

15 ekipa biće podeljeno u 5 grupa po 3 ekipe. Igraju se po 3 utakmice u grupama po principu svako sa svakim.

NOKAUT FAZA:

U četvrtfinale prolaze svih 5 prvoplasiranih ekipa kao i 3 najbolje drugoplasirane. Prvi četvrtfinalni par na jednoj strani žreba je prva prvoplasirana i treća drugoplasirana ekipa. Drugi par na istoj strani žreba je treća prvoplasirana i prva drugoplasirana ekipa. Na drugoj strani žreba prvi par je druga prvoplasirana i druga drugoplasirana ekipa. Drugi par na toj strani žreba su preostale dve prvoplasorane ekipe, odnosno četvrta i peta prvoplasirana ekipa. Pored četvrtfinala, polufinala i finala igraće se i utakmica za treće mesto.

Ostali sportovi